Vihdoinkin diagnoosia

Kävin tiistaina siis yksityisellä ihotautilääkärillä tämän mun silmänympärysihon ihottuman takia. Musta on tullut kuulkaa teini taas! :P

Lääkäri meinasi, että se on jonkinmoinen ruusufinnin ja aknen sekoitus. =o Sain kolmen kuukauden lääkekuurin ja kehotuksen käyttää kosteusvoidetta joka ei tuki huokosia; ”käytä vaikka niitä voiteita, mitkä on tarkoitettu nuorelle iholle ja ei ryppyvoiteita!”. Lisäksi sain jonkun voiteen, joka sisältää vetyperoksidia (?) mitä voi laittaa tarvittaessa onglema-alueelle.

Ostin nyt apteekista Vischyn Aqualia Thermal kasvovoiteen, kun sitä sekä lääkäri, että apteekin kassa kehui. Täytyy kyllä ottaa selvän joltain luonnonkosmetiikan kosmetologilta, että mitä hän suosittelisi sitten luonnonkosmetiikan puolelta, kun voideostot tulevat seuraavan kerran aiheelliseksi.

On se kyllä kumma, kun nuorena ei tarvinnut mitään tällaisia akne ym. kuureja, mutta nyt, kun kaiken tuollaisen pitäisi olla ohi, niin alkaakin näpytys!

Kerroin myös lääkärille, että olen tämän saanut aina pois kortisonivoiteella ja selvisi, että tämä Elocon, mitä minulla on kotona, niin sitä ei saa missään tapauksessa käyttää kasvoihin. Jep, ei terveyskeskuslääkäri edes kysynyt merkkiä, kun sanoin siellä käydessäni saavani ihottuman sillä pois ja sanoi vaan, että voi käyttää.

Hyppään vielä takaisin tuohon Vischyn kosteusvoiteeseen. Tämä kosteusvoide on todella nopeasti imeytyvää ja aika ”löysää tavaraa”. Saa nähdä miten se riittää, kun tulee talvi ja pakkaset ja tuo lääke vielä kuivattaa ihoa ja limakalvoja. Voiteen kuvauksessa kerrotaan, että se on pintakuivalle iholle ja hypoallergeninen ja ainakaan mun pintakuivaa sekaihoa se ei ole tehnyt rasvaiseksi eikä kuivaksi, vaan iho tuntuu hyvältä ja pehmeältä tällähetkellä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vihdoinkin diagnoosia

Jätä kommentti