Voisitko auttaa?

Kirjoitan nyt tänään normaalin aihepiirin ulkopuolisesta asiasta. Suomessa aina säännöllisin väliajoin uutisoidaan ihmisten kokemasta vääryydestä, uutisoituihin juttuihin reagoidaan vahvasti sekä kommentoidaan helposti ja tunteikkaasti. Ollaan sen altavastaajan puolella ja moititaan päättäjiä ym. Kuinka moni kuitenkaan tekee asioille yhtään mitään? Monesti asia unohdetaan samantien, kun uutissivu vaihtuu. ”noin, nyt olen kommentoinut asiaa ja ilmaissut mielipiteeni ja varmasti asiat nyt muuttuu paremmaksi”. Nämä asiat on helppo unohtaa, kun eivät koske itseä. Mutta se voi olla ihan pienestä kiinni, että itse tarvitsisit apua joku päivä. Miltä sinusta tuntuisi, jos joku vaan kävisi sanomassa pahassa tilanteessa sinulle, että ”ei noin saa ihmisiä kohdella, olen puolellasi” ja seuraavassa kadunkulmassa sinut ja asiasi on jo unohdettu?

Ihmisten pitäisi pikkuhiljaa alkaa myös toimimaan, että saataisiin kaikilla asiat paremmin. Ei sen teon välttämättä tarvitsisi olla suuri, jos haluaa auttaa jotain. Jos kaikki, puheiden lisäksi, tekisivät edes jotain pientä, niin varmasti asiat alkaisivat menemään parempaan suuntaan kaikella tavalla. Tästä on ollu myös esim. Facebookissa kampanjoita, että ”pelkkä peukutus ei riitä.” Minä olen omassa käyttäytymisessä huomannut myös sen, että kun on aloittanut auttamisen, sen jatkaminen ja lisääminen on entistä helpompaa ja alkaa tulemaan luonnostaan.

Itse olen mukana Vaasan suunnalla järjestettävässä JouluPussi keräyksessä pienellä panoksella (joulukeräys paikallisille vähävaraisille perheille, vanhuksille ja yksinäisille). Olen yrittänyt tiedottaa asiasta joitain yrityksiä ja tietenkin omia tuttavia. Saanutkin muutaman yrityksen mukaan auttamaan. Joulun lähellä yritän päästä mukaan auttamaan pakkaamaan ruokaa ja viemään sitä apua tarvitseville. Pienikin määrä ihmisiä saa aikaan vaikka mitä, ja monesti ihmiset ympärillä rohkaistuvat myös toimimaan.

JouluPussi-keräyksen toiminta on ”laajentunut” myös niin, että muutamat kaupat lahjoittavat päiväysruokaa ympäri vuoden, joita me, joukko vapaaehtoisia kuljetamme samantien apua hakeneille talouksille (+muita hyviä lieveilmiöitä auttamisessa on syntynyt). Tarve tälle ruoka-avulle on todellinen. Rahat ovat loppu ja jääkaappi tyhjä, mistä edes lapsille ruokaa? Saati sitten, jos ruokaankaan ei rahat riitä, miten järjestää lapsille Joulu ja lahjat? Vastaus on, ilman apua, ei ehkä mitenkään. Tai tilanne voi olla myös se, että perhe saa kyllä ruuat pöytään, mutta mihinkään ylimääräiseen ei jää rahaa. Ruoka-avulla heille jää edes joskus hieman ylimääräistä.

Tällaisia perheitä/vanhuksia on ihan joka puolella Suomea. Jos tunsit piston sydämessäsi, mieti onko lähelläsi jotain tahoa, jonka avulla pääsisit auttamaan. Tai jos olet aikaansaava henkilö, voit ehkä itse saada aikaan samanlaisen kasvavanlumipallon, kuin JouluPussi-tapahtuma täällä.

Facebookista muuten löytyy myös ryhmiä, joissa halukkaat saavat

Minun mielestäni ihmisyyteen kuuluu se, että autetaan sitä, joka apua tarvitsee.

Kuva lainattu.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s